Deputații au votat pentru constituirea Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat

0

A fost constituit Grupul parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 53 de deputați.

Potrivit autorilor inițiativei legislative, deputații Doina Gherman și Mihail Popșoi, crearea grupului va oferi o oportunitate de a aprofunda dialogul dintre Parlamentul Republicii Moldova și mișcarea democratică din Belarus, pe bază de parteneriat, în spiritul respectului reciproc, egalității în drepturi și al intereselor comune.

”Parlamentul, prin acest proiect de hotărâre, își reafirmă angajamentul față de promovarea valorilor democratice și protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, a declarat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Prin acțiunea de constituire a Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus democrat, Parlamentul își reafirmă angajamentul față de promovarea valorilor democratice și protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, menționează autorii inițiativei legislative.

Componența nominală a Grupului este stabilită în baza opțiunilor expuse de deputați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata