Deputații BCS vin cu inițiativa de a acorda un ajutor financiar de 1000 de lei pentru pensionari și oamenii nevoiași

0

Bătrânii și beneficiarii de prestații sociale a căror mărime nu depășește 4000 de lei pe lună ar putea să primească un ajutor financiar în mărime de 1000 de lei. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.
Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, a declarat că prestația urmează să fie alocată de două ori pe an: de Paște și de Ziua internațională a oamenilor în etate, marcată în luna octombrie. Potrivit parlamentarului, prețurile și tarifele mari au slăbit puterea de cumpărare a cetățenilor și în special a pensionarilor și beneficiarilor de prestații sociale.
”Fiecare familie de moldoveni pregătește o masă de sărbătoare, tradiție la care mulți anul acesta e posibil să refuze, așa cum Guvernul a anunțat că nu va acorda ajutorul unic de 1000 pentru sărbătorile de Paște, argumentând că el crede în creșterea consecventă a pensiilor lună de lună, astfel că fiecare gospodărie să-și poată planifica veniturile și cheltuielile. Din păcate, pensiile nu cresc în fiecare lună”, a declarat deputatul.
Parlamentarul a remarcat că, indexarea din aprilie nu este conformă cu ritmul de creștere a cheltuielilor pentru întreținere, iar veniturile reale ale populației scad dramatic pe lună ce trece.
Darovannaia a declarat că, dacă majoritatea parlamentară va susține acest proiect, câte o mie de lei vor primi peste 634 de mii de persoane.
”Pentru bugetul de stat nu e o sumă foarte mare, pentru cetățeni este o sumă considerabilă, care o să le permite să-și ofere o masă de Paște sau poate strictul necesar pentru această zi de sărbătoare”, a spus deputatul.
Deputații BCS au făcut apel către majoritatea PAS și Guvern să susțină inițiativa, astfel ca în ajun de Paște bătrânii să primească câte 1000 de lei.
Amintim, reprezentanții guvernării din Parlament și Executiv, inclusiv premierul Natalia Gavrilița, au declarat că alocarea a câte 1000 de lei pentru pensionari este o pomană, practică la care actuala putere a renunțat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata