Deputații PAS au respins, miercuri, toate proiectele de lege venite din partea fracțiunii BCS

0

Deputații PAS din comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au respins, miercuri, toate proiectele de lege venite din partea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și care se refereau la mai multe măsuri de susținere pentru cetățeni și mediul de afaceri în contextul crizei energetice și pandemice.

Vicepreședintele comisiei, deputatul PSRM Adela Răileanu, a propus ca la ședință să fie examinate inițiativele cu privire la plafonarea salariilor demnitarilor publici; aplicarea moratoriului la controalele de stat; amânarea plăților pentru creditele luate de cetățeni și agenții economici; suspendarea achizițiilor publice care nu sunt stringent necesare; optimizarea poverii fiscale la impozitul pe venit pentru anul 2021 pentru persoanele juridice și fizice; anularea penalităților și amenzilor la toate tipurile de impozite și taxe, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii.
Parlamentarul a menționat că toate aceste proiecte sunt stringent necesare în condițiile perioadei dificile prin care trece astăzi societatea, dar și că acestea vor asigura ”vremuri mai bune pentru oameni”.
Sub pretextul că proiectele nu au avizul Guvernului, majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea opoziției.
În replică, deputatul PSRM, Adrian Lebedinschi, le-a atras atenția colegilor din PAS că două proiecte propuse de majoritatea parlamentară și care nu au avizul Guvernului sunt incluse pe ordinea de zi a ședinței comisiei.
”Înțelegem”, a răspuns scurt președintele comisiei, deputatul PAS, Liliana Nicolaescu- Onofrei.
Adela Răileanu a declarat că deja a devenit o tradiție în actualul Parlament, când majoritatea PAS respinge toate proiectele venite din partea opoziției, iar ședința de astăzi nu a fost o excepție.
”Am vrut să facem o excepție de când activăm în acest format, să avem măcar o dată în ordinea de zi un proiect de lege înaintat de opoziție. Din păcate, nu ne-a reușit nici astăzi”, a declarat parlamentarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata