Deputatul Alexandr Nesterovschi riscă până la 15 ani de închisoare

0

Dosarul penal în care deputatul transfug Alexandr Nesterovschi, membru al Partidului „Renaștere”, este cercetat pentru corupere pasivă a ajuns în instanța de judecată și se află la o etapă incipientă.

În primele trei ședințe de judecată, instanța a respins solicitarea apărătorilor deputatului de a revoca arestul la domiciliu în privința acestuia. Cea mai recentă ședință, programată pentru marți, 9 ianuarie, a fost amânată din cauza condițiilor meteorologice, ninsoarea făcând dificilă deplasarea lui Nesterovschi din Bălți, acolo unde locuiește, la Chișinău, acolo unde se examinează dosarul, transmite democracy.md cu referire la zdg.md.

Alexandr Nesterovschi este învinuit de procurori de corupere pasivă în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și de pregătirea finanțării partidelor politice din surse interzise de lege săvârșită în proporții mari. El a fost reținut de oamenii legii în luna septembrie 2023, după ce, cu votul deputaților, a fost lipsit de imunitate parlamentară. În acest dosar a fost reținută și colega lui de partid, Irina Lozovan.

Conform rechizitoriului, Alexandr Nesterovschi a acceptat și a primit servicii avia spre orașul Tel Aviv, Israel, avantaje necuvenite manifestate prin numirea acestuia în calitate de membru al Biroului politic al Partidului „Renaștere” și conducerea de facto a acestui partid, precum și bunuri sub formă de mijloace bănești în valoare de nu mai puțin de 35 de mii de dolari americani, de la grupul criminal organizat condus de Ilan Șor. Totul s-a făcut, conform procurorilor, cu scopul ca deputatul Nesterovschi să părăsească fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și să creeze o nouă fracțiune parlamentară care să reprezinte interesele grupului criminal organizat.

Citește articolul întreg pe zdg.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata