Deputatul Ion Șpac va participa la Forumul de Securitate de la Vilnius

0

Deputatul Ion Șpac, membru al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, va participa la Forumul de Securitate de la Vilnius. Evenimentul reprezintă o platformă de dialog între autorități, politicieni, reprezentanți ai mediului academic și specialiști în domeniul securității. Reuniunea va avea loc în perioada 22-24 februarie, fiind găzduită de Parlamentul Lituaniei.

Participanții la reuniune vor aborda, în cadrul mai multor ateliere tematice, subiecte legate de consecințele războiului declanșat de Rusia în Ucraina; impactul atacurilor cibernetice și al campaniilor de dezinformare; eficiența și consecințele sancțiunilor economice; războiul psihologic și diseminarea informațiilor; rolul partenerilor și aliaților internaționali. De asemenea, dezbaterile vor viza tehnologia în apărare: riscuri și recompense; dezvoltarea rezilienței: aspecte sociale, economice și psihologice, precum și recomandări de politici pentru o securitate sustenabilă.

În deschiderea evenimentului, vor adresa mesaje de salut Președinta Seimasului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, președintele Comisiei securitate națională și apărare a Seimasului, Laurynas Kasčiūnas, alți oficiali.

Cheltuielile legate de participarea la Forumul de la Vilnius sunt asigurate de către organizatorii evenimentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata