Deținut al Penitenciarului nr. 4 – Cricova, suspectat pentru sustragerea pe ascuns a mijloacelor bănești de pe carduri bancare

0

Un bărbat de 24 ani, deținut al Penitenciarului nr. 4 din orașul Cricova, este cercetat penal pentru sustragerea pe ascuns a mijloacelor bănești ale altor persoane, prin efectuarea tranzacțiilor online de la card la card.

Deținutul, acționând prin intermediul unei persoane aflată la libertate, ar fi sustras mijloace băneşti din conturi bancare în sumă de peste 7 000  de lei.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că în perioada lunii ianuarie 2023, bărbatul împreună cu complicele său, prin intermediul aplicaţiei mobile de tip „Internet/Mobile Banking” și fără utilizarea reală a cardului, efectuau ilicit transferuri bănești online de la card la card, cauzând victimelor prejudicii materiale considerabile.

În scopul acumulării și administrării juste a bazei probatorii pe cazurile vizate, ofițerii Direcţiei investigații criminale a INI în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Telenești și Administrației Naționale a Penitenciarelor, sub conducerea Procuraturii raionului Teleneşti au efectuat percheziții în celula bănuitului.

Urmare a perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat un telefon mobil, o cartela SIM și o agendă cu înscrisuri. Pe acest caz au fost inițiate două cauze penale.

Conform legislației în vigoare, suspectul riscă amendă în mărime de la 32600 lei la 67500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

În context, Poliția atenționează cetățenii cu privire la importanța nedivulgării datelor bancare persoanelor străine pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor materiale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata