Deținuții de la Penitenciarul nr.2 Lipcani au rămas fără ”cadourile” de sărbători

0

Chiar și în perioada sărbătorilor încercările de a transmite obiecte interzise în penitenciare nu contenesc. Susținuți de persoane civile deținuții încearcă să facă rost de băuturi alcoolice pentru zilele de sărbătoare.

Astfel, datorită vigilenței, iscusinței și angajamentului în exercitarea atribuțiilor de serviciu, angajații Penitenciarului nr.2 din Lipcani au curmat, în această noapte, o tentativă de introducere a băuturilor alcoolice, care urmau să ajungă la deținuți.

În urma verificării perimetrului păzit, lângă gardul adiacent al penitenciarului, angajații au depistat o persoană civilă, care intenționa să efectueze o aruncătură peste edificiile de pază ale instituției a 14 litri de băutură alcoolică. Cazul a fost documentat pe faptul transmiterii substanțelor interzise în penitenciar și transmis organelor de poliție.

Administrația Națională a Penitenciarelor mulțumește, pe această cale, tuturor angajaților care-și fac munca conștiincios și corect pentru diminuarea fenomenului infracţional şi asigurarea securităţii şi liniștii în instituţiile de detenţie din ţară.

Recomandăm cetățenilor să respecte legea, pentru a nu admite introducerea în instituțiile penitenciare a obiectelor/substanțelor interzise.

IMPORTANT! În preajma sărbătorilor, în toate instituțiile penitenciare vor fi intensificate măsurile de siguranță și regim penitenciar, cu scopul de a zădărnici unele inițiative de încălcare a legii de către deținuți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata