Din 1 februarie se schimbă regulile de călătorie în Uniunea Europeană pentru moldovenii cu pașaport românesc

0

”Doza booster, obligatorie” – Din 1 februarie se schimbă regulile de călătorie în Uniunea Europeană pentru cetățenii români, respectiv și pentru moldovenii care călătoresc în baza pașaportului românesc.

Certificatul digital, care atestă vaccinarea, este valabil doar în anumite condiţii şi e necesară doza booster. Mulţi români, care lucrează în străinătate sau au vacanţe planificate în vestul Europei, s-au grăbit să facă şi a treia doză de vaccin anti-COVID.

Ce se întâmplă cu certificatul verde în UE de pe 1 februarie

De marți puteți întra intr-o altă țară UE cu documentul online care dovedește că aveți două doze de vaccin doar dacă nu au trecut mai mult de nouă luni de când ați făcut-o pe ultima. Altfel, certificatul care atestă vaccinarea e valabil doar dacă aveți și doza booster.

”De la începutul lunii februarie trebuie să ne adaptăm și să utilizăm pentru circulația internațională, nu în interior, un certificat care este valabil cu 3 doze sau 2 doze după caz. Deci cetățenii din Uniunea Europeană trebuie să aibă un certificat care să includă vaccinarea cu trei doze în cazul în care au încheiat schemă de vaccinare cu mai multe de 270 de zile anterior. Vestea bună dacă vreți este că toți acești cetățeni ai Uniunii Europene care posedă un astfel de certificat probabil că vor fi scutiți la nivelul Uniunii, așa este recomandarea, atât de carantină cât și de testare”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata