Din 23 septembrie, R.Moldova a fost scoasă din lista țărilor acceptate fără restricții pentru călătorii în UE

0

Din 23 septembrie, Republica Moldova nu se mai regăsește pe lista țărilor acceptate fără restricții pentru călătorii în UE. Aceasta are loc în urma recomandării Consiliul European și se aplică și față de Bosnia și Herzegovina, în timp ce Kuweit, Chile și Rwanda au fost adăugate în listă, transmite IPN cu referire la un comunicat al Consiliului European.    

În totalitate, 13 țări, printre care și statul vecin Ucraina, fac parte din lista țărilor recomandate pentru relaxarea restricțiilor epidemiologice de intrare în UE. Chiar și așa, spune Bruxellesul, statele membre pot ridica restricția temporară a călătoriilor neesențiale în UE pentru călătorii complet vaccinați.

Recomandarea Consiliului nu este un instrument obligatoriu din punct de vedere juridic, stipulează documentul. Autorităților statelor-membre ale UE le revine responsabilitatea de a implementa prevederile recomandării, adică de a ridica restricțiile pentru statele incluse în listă, nu și să decidă ridicarea restricțiilor de călătorie pentru țările terțe care nu sunt pe listă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata