Dionis Cenușă: Mașinăria de vot PAS a ales încă “o verișoară” a Maiei Sandu pentru o funcție publică

0

Mașinăria de vot PAS a ales încă “o verișoară” a Maiei Sandu pentru o funcție publică. Astfel politologul Dionis Cenușă a comentat votul majorității PAS, prin care fostul avocat al Maiei Sandu, Natalia Moloșag, a fost numită în funcția de Avocat al Poporului. Mai mult, Cenușă o numește direct ombudsmanul “Maiei Sandu” și se întreabă “câte verișoare/câți verișori” are guvernarea PAS și dacă sunt suficienți pentru a colora tot în galben.    

“S-a comentat pe acest subiect și am comunicat la mai mulți colegi (în timpul deplasării de la Bruxelles) despre ceea ce face guvernarea binomului Sandu-PAS.

În loc să ofere poziții importante în baza unor concursuri impecabile și să echilibreze puterea oferind unele funcții celor din opoziție, PAS își plasează proprii oameni în toate funcții. Contează mai puțin profesionalismul (prestația publică), dacă e “verișoara Maiei Sandu” atunci este automat o candidatură mai acceptabilă.

În același timp, Ministrul de Externe Popescu se întâlnește la New York cu reprezentanții Consiliului Europei și cere ajutor pentru consolidarea statului de drept, bunei guvernări, integrității și meritocrație în treburile publice. Votul de astăzi în parlament (ca și modul cum s-a ales conducerea la Comisia Electorală – nu membru al opoziției etc.) este opusul lucrurilor pe care guvernarea le prezintă când vorbește la forumuri internaționale sau la întâlniri bilaterale”, a mai scris politologul pe rețelele de socializare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata