Direcția generală asistență medicală și socială, de comun cu directorii IMSP municipale vor asigura asistența medicală necesară persoanelor refugiate

0

Comisia pentru Situații Excepționale din capitală a aprobat lista obiectivelor de cazare din subordinea municipiului Chișinău pentru crearea Centrelor de plasament temporar pentru refugiați în conformitate cu anexa nr.1.
care a fost transmisă.

Potrivit primarului general Ion Ceban, centrele de plasament temporar se pun la dispoziția structurilor teritoriale de asitență socială în vederea transmiterii către Agenția Națională de Asistență Socială spre aprobarea creării centrelor de plasament temporar și elaborarea regulamentului de activitate a acestora în conformitate cu prevederile pct.19 a Dispoziției nr. 1 din 24 februarie 2022 a Comisiei pentru situații excepționale a Republicii Moldova.

“Se dispune utilizarea transportului public municipal pentru asigurarea transportării persoanelor refugiate, din punctele de triere amplasate în zonele de frontieră în cooperare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Biroul de Migrație și Azil.

Direcția generală asistență medicală și socială, de comun cu directorii IMSP municipale (spitale clinice municipale, Asociațiile Medicale Teritoriale, Centrelor de Sănătate din suburbii) și prestatorii privați de servicii medicale vor asigura asistența medicală necesară persoanelor refugiate”, a precizat Ceban.

Întreprinderile prestatoare de servicii de pe teritoriul municipiului Chișinău vor asigura neîntrerupt prestarea serviciilor comunale și de infrastructură critică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata