Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban a renunțat la compensație: Consider că este necesar să manifestăm solidaritate cu consumatorii

0

Directorul companiei Moldovagaz, Vadim Ceban a anunțat că a renunțat la compensația pentru gaz oferită de guvernul R. Moldova. Ceban a menționat că alți 51 de consumatori la fel au refuzat ajutorul oferit de autorități.

„Deja 51 de consumatori au profitat de opțiunea de a renunța la compensarea statului pentru plățile de gaze naturale. Eu de asemenea, am refuzat-o, pentru că înțeleg esența crizei actuale și consider că este necesar în condițiile actuale să manifestăm solidaritate cu consumatorii, pentru care asistența guvernamentală este esențială”, a scris Vadim CebaN.

Menționăm că și vicepremierul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, susține că a renunțat la compensația pentru gazele naturale. Acesta a declarat că pentru luna ianuarie i-a venit o factură de 6.200 lei, precizând că renunțarea la compensație se aplică și retroactiv și prin urmare așteaptă și recalcul pentru lunile noiembrie și decembrie.

Posibilitatea de a renunța la compensațiile oferite de Guvern la plata facturilor pentru gazele naturale a fost anunțată de Moldovagaz pe 21 ianuarie curent. 

Anterior, vicepremierul Andrei Spînu a declarat în cadrul unei emisiuni tv din 12 ianuarie curent, că unii cetățeni i-au scris pentru a afla cum pot renunța la compensațiile oferite de Guvern pentru plata facturilor la gazele naturale. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata