Dodon a venit din Rusia: Lovitură de stat. Demisia și alegeri anticipate

0

 Liderul PSRM, Igor Dodon, afirmă că toate evenimentele care au loc acum sunt o lovitură de stat și o uzurpare a puterii.

Declarațiile au fost făcute astăzi, 8 octombrie, într-un briefing de presă.

“Cred că calificativul este clar. Asistăm la o lovitură de stat și uzurpare a puterii. Deschideți Constituția și Codul Penal și vedeți ce înseamnă asta. Scopul este preluarea controlului asupra Procuraturii Generale, pentru că doar această instituție nu o mai controlează.

Situația din țară este un dezastru, prețurile cresc, tarifele tot vor crește”, spune Igor Dodon.

Liderul PSRM mai spune că noua guvernare are două scopuri:

1. Protejarea oamenilor săi;

2. Să se ocupe de opoziție.

“Unica soluție sunt protestele, nu pentru Stoianoglo, ci împotriva creșterii prețurilor, a tarifelor. Duminica asta. Soluția este demisia in corpore și alegeri noi, atât prezidențiale, cât și parlamentare”, menționează Dodon.

Reamintim că Igor Dodon a plecat la Moscova unde s-a întâlnit cu adjunctul șefului Administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, reprezentant special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, a susținut că liderul socialiștilor ar fi plecat la Moscova pentru a negocia îngenuncherea Moldovei prin șantaj energetic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata