Dodon și Guțul participă la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg

0

O delegație a Partidului Socialiștilor (PSRM), condusă de Igor Dodon, participă la Forumul Economic Internațional care se desfășoară la Sankt Petersburg. La acesta va lua parte și președintele rus, Vladimir Putin.

„Împreună cu vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a BCS, Vlad Batrîncea, deputați, primari și președinți de raioane din PSRM efectuează o vizită de lucru la Sankt Petersburg pentru a participa la cel de-al 27-lea Forum Economic Internațional (FIEF), care se desfășoară în aceste zile în capitala nordică a Federației Ruse. 

La eveniment participă șefi de stat, reprezentanți ai mediului de afaceri, mass-media, organizații publice, politicieni și oameni de știință din peste 110 țări și regiuni. Invitatul principal la ediția din acest an a FIEF este președintele Boliviei, Luis Arce”, a scris Dodon pe o rețea de socializare, transmite democracy.md cu referire la Infotag.

Dodon a mai spus că, în cadrul forumului, va lua cuvântul la o sesiune dedicată „prezentului și viitorului Europei”.

În același timp, presa rusă, care scrie în mod activ despre forum, nu relatează despre participarea fostului președinte moldovean, dar notează că la Sankt Petersburg a venit bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. 

Petersburg, unde se anunță că ea va participa la o discuție în cadrul unei mese rotunde privind problemele și perspectivele afacerilor moldovenești în țările UEEA.

Potrivit mass-mediei, tema principală a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg este „Bazele multipolarității – formarea de noi centre de creștere”. În ceea ce privește reprezentarea la forum, cifrele variază foarte mult. 

Igor Dodon spune că vor participa 110 țări și regiuni, în timp ce vicepreședintele parlamentului, Vlad Batrîncea, care face parte și el din delegație, susține că vor fi reprezentate 136 de țări și regiuni. Unele media rusești scriu că la forum vor participa 139 de țări și teritorii, inclusiv regiuni rusești, în timp ce altele relatează că vor participa delegații „din peste 40 de țări”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata