Doi angajați ai Poliției de Frontieră, reținuți: Au luat mită în bitcoin

0

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții la un polițist de frontieră și la complicele său în cadrul unor cauze penale pentru corupere pasivă și trafic de influență.

Potrivit materialelor cauzelor, un grup de persoane a susținut că are influență asupra angajaților IGPF și îi poate determina să asigure trecerea frontierei a doi cetățeni din Ucraina.

Pentru asta ei au pretins și primit mijloace financiare în criptomonede, echivalente sumei de 12.500 de dolari și 600 de euro.

“Astfel, exercitând influență asupra angajatului IGPF, contra unei remunerări ilicite, a fost asigurată introducerea în Sistemul informațional “Traversări” a informației privind intrarea cetățenilor Ucrainei pe teritoriul Moldovei și aplicarea ștampilelor corespunzătoare în pașapoarte.

În cadrul urmăririi penale au fost obținute probe privind transferurile în criptomonedă și s-a constatat că cetățenii menționați nu au traversat frontiera prin punctul de trecere Giurgiulești-Reni, așa cum era indicat în Sistemul informațional”, comunică CNA.

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală, iar cele două persoane au fost escortate la CNA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata