Doi bărbați din raionul Ialoveni reținuți pentru patru capete de acuzare

0

Procuratura raionului Ialoveni a deconspirat mai multe fapte ilegale comise de doi bărbați din Ialoveni.

Conform datelor preliminare, la 10 august 2022, învinuiții (doi bărbați cu vârsta de 37 și respectiv 38 de ani) acționând într-un mod samavolnic, de depistare a persoanelor care i-au sustras o bovină unuia din ei, în jurul orelor 16:00, s-au deplasat la domiciliul victimei, care s-a dovedit a fi un bărbat din raionul Ialoveni, unde, cu intenția de a-l răpi, sub un pretext inventat, l-au indus în eroare pe ultimul să se deplaseze la domiciliul unuia din învinuiți cu automobilul.

După ce au ajuns la destinație, i-au aplicat lovituri victimei, utilizând răngi metalice, l-au legat de gât cu o funie și l-au târât în beciul din gospodărie, unde au continuat să-i aplice lovituri, timp de aproximativ o oră, pe parcurs impunându-l să recunoască furtul. Ca rezultat al aplicării loviturilor, victimei i-au fost cauzate leziuni corporale ce se califică ca vătămare medie.

Ulterior, l-au stropit pe bărbat cu o substanță ușor inflamabilă, amenințându-l că dacă nu recunoaște sustragerea, îl vor incendia.

Fiind supus unor chinuri de o cruzime deosebită și percepând ca reale amenințările aduse, a fost nevoit să declare, că el a sustras bovina.

În continuarea acțiunilor infracționale, învinuiții au dus victima la marginea unui sat, la presupusul loc al sustragerii bovinei, fiind impus să indice particularitățile acestuia, însă arătând la un alt loc, victima, care era cu mâinile legate și cu funia la gât, a fost bătută în continuare cu o bucată de lemn.

Învinuiții s-au întors înapoi la domiciliul unuia din ei, au legat victima de un scrânciob și au continuat să o maltrateze, iar unul din învinuiți, a scos o armă de vânătoare cu care, inițial a efectuat o împușcătură în aer, mai apoi i-a pus țeava acestei arme victimei la tâmplă și i-a solicitat transmiterea sumei de 13000 lei, menționând că în cazul nerecuperării imediat a prejudiciului pretins, următoarea împușcătură o va primi în cap.

În rezultatul amenințărilor, victima a transmis suma de 10900 lei.

Pe faptul circumstanțelor stabilite, a fost începută urmărirea penală în temeiul a patru componențe de infracțiuni : răpirea unei persoane; vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale și a sănătăţii; ameninţarea cu omor; șantajul.

La 23.01.2023, învinuiții au fost reținuți de procurorii Procuraturii Ialoveni și puși sub învinuire, urmând a fi adresate demersuri privind aplicarea măsurii preventive -arestul preventiv.

Procuratura efectuează în continuare investigațiile necesare pentru elucidarea circumstanțelor cazului.
Notă:Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata