Doi tineri, specializați în spargeri de automobile și apartamente, condamnați la închisoare pentru mai mult de 15 episoade de infracțiune, comise în timpul minoratului

0

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat, într-o cauză penală, pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Așadar, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 19 de ani din capitală, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 6 episoade de jaf (art.187 din Codul penal) și 9 episoade de furt (art.186 din Codul penal) stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani.  Al doilea inculpat în vârstă de 18 ani, domiciliat, la fel, în mun.Chișinău a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 3 episoade de jaf (art.187 din Codul penal) și 7 episoade de furt (art.186 din Codul penal) stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani și 6 luni.  

Potrivit învinuirii, în perioada anilor 2019-2021, cei doi inculpați sustrăgeau pe ascuns, prin pătrundere în automobile și apartamente, bunuri ce nu le aparțineau. Totodată, aceștia au recurs și la atacarea deschisă, în stradă, a persoanelor deposedându-le de telefoane și portmonee. În alte 2 episoade, tinerii au sustras, prin jaf, telefoanele mobile ale unor taximetriști, în timp ce părăseau automobilele de taxi.

Prejudiciul estimativ cauzat părților vătămate constituie 396 572 lei.

Tinerii și-au recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate, beneficiind de reducerea limitelor de pedeapsă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata