Doliu în lumea Ortodoxă. A murit Patriarhul Neofit al Bulgariei

0

Preafericitul Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare a murit la vârsta de 78 de ani, transmite SofiaGlobe. Anunțul a fost făcut în seara zilei de 13 martie de Mitropolitul Antonie și de Spitalul Academiei Medicale Militare, unde PF Neofit fusese internat în urmă cu câteva luni cu o afecțiune pulmonară.

„Facem apel la creștinii ortodocși să înalțe rugăciunea lor sinceră împreună cu Sfânta Biserică Ortodoxă către Dumnezeul cel atotmilostiv pentru a odihni sufletul dragului nostru Patriarh în împărăția lui Dumnezeu – în locașurile drepților”, se menționează în comunicatul Patriarhiei Bulgare.

Patriarhul Neofit a fost înscăunat în februarie 2013 şi i-a succedat Patriarhului Maxim, care a murit cu câteva luni mai devreme la vârsta de 98 de ani, după ce a condus biserica bulgară timp de peste 40 de ani.

Prin legea canonică a Bisericii Ortodoxe Bulgare, moartea Patriarhului înseamnă că Sfântul Sinod este condus temporar de cel mai înalt Mitropolit, până la alegerea unui nou Patriarh. Alegerea unui nou Patriarh are loc în cel mult patru luni de la moartea acestuia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata