Dorin Chirtoacă își depune mandatul de consilier municipal și renunță la șefia Partidului Liberal

0

Dorin Chirtoacă anunță că își depune mandatul de consilier municipal și renunța la președinția Partidului Liberal. Într-o postare pe Facebook, pe care o intitulează „Scrisoare adresată partenerilor din Europa și SUA”, fostul primar al Capitalei invocă justiția selectivă din Republica Moldova. 

„Din păcate, autoritățile RM nu au constatat până în prezent, că dosarele mele sunt politice, deși au făcut-o în alte 38 de cazuri”, scrie Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă se plânge că nu i-ar fi asigurat un proces echitabil și își trece în revistă realizările.

„Asadar, dosarele mele sunt în procedură penală mai departe – unul în prima instanță (de 4,5 ani) și altul la urmărire penală (de 6,5 ani). De asemenea, in anul 2019 au mai deschis un dosar, avand ca acuzatie – plata salariilor angajatilor primariei, dosar pe care l-au inchis in 2021. Apartamentul meu, casa bunicilor mei, pana si apartamentul mamei mele, decedate prematur anul acesta, sunt sechestrate”, a mai menționat ex-primarul municipiului Chișinău, care se declară nemulțumit de faptul că procurorul Dumitru Robu a fost prmovat până la funcția șef interimar al Procuraturii Generale.

„Să văd aceste personaje sinistre, lavârful justiției este complet inacceptabil. Răbdarea, greața și umilința au și ele o limită…Promovarea acelorași procurori ai statului capturat la vârful sistemului de justiție, pentru a doua oara în ultimii ani, este un act deliberat, este o ofensă și o insultă la adresa CoE, UE și a celor care s-au opus și au luptat cu regimul mafiot Plahotniuc-Dodon-Șor. Cu ei nu poți face reforma justiției. Este vorba, din nou, despre standarde duble”, a menționat Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă se referă și la persoanele implicate în furtul miliardului, în atacuri raider și privatizări frauduloase, care „ fie sunt peste hotare unde nu au nicio grija, fie nu sunt anchetat”.

„Prin urmare, în acest moment, nu văd altă cale decât, ca în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de presedinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politică și publică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile, fără să renunț însă la poziția mea de promovare a reîntregirii neamului românesc și integrării noastre, astfel, în NATO și UE”, a mai scris Chirtoacă în mesaj.

Dorin Chirtoacă a preluat șefia Partidului Liberal în 2018, după retragerea lui Mihai Ghimpu de la conducerea formațiunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata