Dorin Damir a pierdut dosarul cu Sorin Stati

0

Președintele asociației FEA, Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, a pierdut și la Curtea de Apel Bălți dosarul cu fostul director Moldatsa, Sorin Stati, pentru declarațiile pretins defăimătoare făcute de ultimul în cadrul unei emisiuni televizate, scrie TV8.md.

Dosarul a fost intentat în anul 2020, după ce ex-șeful Moldatsa a declarat că președintele FEA ar fi fost implicat în atacul raider asupra companiei „Glorinal”. După ce Sorin Stati a obținut câștig de cauză în prima instanță, Dorin Damir a făcut o contestație la Curtea de Apel Bălți. Magistrații Înaltei Curți au respins apelul finului oligarhului Vladimir Plahotniuc.

ecizia poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în termen de două luni. 

Sorin Stati și Dorin Damir mai sunt parte a unui alt dosar, tot pentru defăimare, după ce în cadrul unei ediții din 2019 a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, fostul șef Moldatsa a declarat că Damir ar fi responsabil de scheme de contrabandă cu anabolizante prin Aeroportul Chișinău și Poșta Moldovei.

Președintele FEA l-a acționat în judecată pe fostul șef de la Moldatsa, solicitând în instanță ca acesta să facă dezmințire publică a informației răspândite și să îi achite un prejudiciu de 100 de mii de lei. După ce Sorin Stati a obținut câștig de cauză la Judecătoria Bălți, cu sediul Fălești, Dorin Damir a făcut o contestație la Curtea de Apel Bălți. Instanța nu s-a pronunțat deocamdată.

sursa: paranteze.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata