Dorin Recean a reacționat la acuzațiile candidatului la funcția de bașcan al Găgăuziei, Dumitru Croitor

0

Prim-ministrul Dorin Recean a venit astăzi cu o reacție referitor la acuzația nefondată a candidatului la funcția de bașcan al Găgăuziei, Dumitru Croitor. Despre aceasta a anunțat pentru MOLDPRES purtătorul de cuvânt al premierului, Daniel Vodă.

„Solicit candidaților la funcția de bașcan să nu mă implice în campania electorală din regiune. Cetățeanul Croitor să propună soluții pentru a rezolva problemele reale ale autonomiei și nu să invoce problemele de comunicare ale Irinei Vlah. Croitor trebuie să țină cont de interesele cetățenilor noștri din autonomie, dar nu să se coalizeze cu cei care apără atacatorii și agresorii. Este rușinos pentru Dumitru Croitor că numele meu și al Guvernului au devenit subiect de campanie într-o regiune importantă pentru țara noastră, în care statul a investit și investește cu regularitate în drumuri, spitale și alte obiecte de infrastructură. Înțeleg că au mai rămas câteva zile până la alegeri, însă îl atenționez pe cetățeanul Croitor că nu voi tolera tentativele de dezbinare între autonomie și administrația publică centrală”, a declarat premierul Dorin Recean.

Precizăm că reacția prim-ministrului Dorin Recean a venit după ce candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei, Dumitru Croitor, l-a criticat pe premier pentru faptul că la una din ședințele Guvernului i-a dat o replică bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, referitor la interdicția de intrare în R. Moldova a liderului regiunii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnikhanov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata