Dosare de corupție de la Bălți cu permisele: Cinci persoane, în arest preventiv

0

Cinci persoane, din cele șase reținute de CNA pe 29 noiembrie, învinuite de comiterea actelor de corupție la eliberarea permiselor de conducere, au fost plasate în arest preventiv.

Cu privire la cealaltă persoană, aceasta urmează a fi cercetată în stare de libertate, transmite Știri.md.

Amintim că, șase persoane au fost reținute, la Bălți, în urma acțiunilor de urmărire penală desfășurate de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii de la procuratura municipală și procuratura anticorupție, oficiul nord, în cadrul mai multor dosare pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. Este vorba despre un inspector principal al Secției de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți, 3 instructori auto și doi intermediari care sunt suspectați de organizarea unei scheme de corupție la eliberarea permiselor de conducere.

Aceștia ar fi acționat în comun pentru a aranja susținerea examenelor practice și teoretice pentru candidații la obținerea permiselor de conducere. În schimbul unor sume de bani, care variau între 450 de euro și 1.000 de euro per caz, candidații primeau calificativul ”admis” la probele organizate de Secția de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți. Din probatoriul administrat de CNA și procurori rezultă caracterul sistemic al actelor de corupție, comise de către bănuiți.

În cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile SÎTCCA a mun. Bălți, precum și în automobilele și domiciliile bănuiților, au fost depistate și ridicate peste 71 de mii de euro, 357 de mii de lei, circa 2.000 de dolari, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata