Dosarul „interceptărilor ilegale”, trimis în instanța de judecată! Sunt acuzați cinci colaboratori de poliție din cadrul fostei Direcții numărul 5

0

Procuratura Anticorupție anunță că a trimis în instanța de judecată dosarul denumit generic „filarea și interceptarea ilegală a reprezentanților opoziției, activiștilor civici și jurnaliștilor”.

În dosar sunt acuzați cinci foști colaboratori de poliție din cadrul ex-Direcției nr.5 a Inspectoratului Național de Investigații, printre care și fostul șef al acestei direcții. Acuzarea adusă inculpaților include săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art.177 alin.(1) din Codul penal (Încălcarea inviolabilității vieții personale) și art.178 alin.(2) din Codul penal (Violarea dreptului la secretul corespondenței).

Concomitent, procurorii anticorupție continuă investigațiile, într-o cauză penală disjunsă, cu privire și la alte persoane suspectate că ar fi acționat în complicitate cu ex-polițiștii deferiți justiției.

Printre persoanele care ar fi fost interceptate ilegal, la indicația foste guvernări democrate ar fi nu doar jurnaliști și activiști civici, dar inclusiv profesori, oameni de afaceri și oameni de rând.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata