Două capturi de țigări – nici la o oră distanță una de cealaltă, depistate de către funcționarii vamali

0

Funcționarii postului vamal Leușeni au prevenit două tentative de scoatere ilegală din țară a peste 1 230 pachete de țigări nedeclarate, destinate comercializării ilicite în Uniunea Europeană. 

În primul caz, la pista de control s-a prezentat un autocamion de model ”Mercedes-Benz Sprinter” cu remorcă, condus de către un conațional în vârstă de 38 ani, care se deplasa din Republica Moldova spre Germania. La întrebarea adresată de către funcționarii vamali dacă are ceva de declarat, ultimul a menționat că transportă doar lucrurile personale, respectiv nu are nimic de declarat.

Astfel, în baza analizei de risc, funcționarii vamali au supus scanării roțile de rezervă a mijlocului de transport cât și a remorcii, unde în urma vizualizării imaginelor au fost depistate careva lucruri suspecte în interiorul acestora, respectiv, în urma controlului fizic au fost depistate peste 590 pachete de țigări de diferite mărci cu timbru de acciz al RM, nedeclarate organului vamal. 

În cel de-al doilea caz, la pista de control s-a prezentat un autocamion de model ”Volkswagen Crafter” cu remorcă, condus de către un conațional în vârstă de 35 ani, care se deplasa din Republica Moldova spre Germania, și la fel a comunicat funcționarilor vamali că nu are nimic de declarat. 

În baza acelorași criterii de risc, funcționarii vamali au supus scanării roțile de rezervă a mijlocului de transport cât și a remorcii, în interiorul cărora au fost depistate 640 pachete de țigări de diferite mărci cu timbru de acciz al RM, nedeclarate organului vamal.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările pe cele două cazuri continuă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata