Două permise de conducere falsificate depistate în PTF Costești

0

Ieri, 2 aprilie 2024, autoritățile de frontieră din Republica Moldova au descoperit două permise de conducere falsificate în punctul de trecere al frontierei Costești, pe direcția ieșire din țară.

Primul caz a fost identificat atunci când polițiștii de frontieră au găsit un permis de conducere moldovenesc cu indici de falsificare în portmoneul unui pasager care călătorea din Moldova spre Polonia. Verificările ulterioare au arătat că documentul era emis pe numele unei alte persoane și prezenta semne evidente de falsificare. Pasagerul, în vârstă de 43 de ani și domiciliat în raionul Soroca, a susținut că nu știe despre existența acestui permis și că urma să-l transmită unei persoane necunoscute.

Al doilea incident a avut loc câteva ore mai târziu, în timpul unui control suplimentar al unui cetățean cu dublă cetățenie, moldovenească și română, în vârstă de 56 de ani, originar din Drochia. Acesta se afla într-o mașină de ocazie și se îndrepta spre punctul de trecere a frontierei. Bărbatul a declarat că intenționează să folosească permisul fals pentru a se angaja în Germania.

Ambele permise de conducere falsificate au fost confiscate în conformitate cu procedurile legale și vor fi supuse unei expertize. Autoritățile de frontieră desfășoară acum o investigație pentru a stabili circumstanțele precise ale deținerii și utilizării actelor oficiale false.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata