Două persoane și-au pierdut viața în incendii în ultimele 24 de ore

0

Două persoane și-au pierdut viața în incendii în ultimele 24 de ore. Primul caz a avut loc în dimineața zilei de 11 ianuarie în orașul Nisporeni, sectorul agricol „Cioara”. Potrivit datelor preliminare, incendiul a izbucnit într-o casă de locuit. Focul a afectat bunuri materiale dintr-o cameră cu suprafața de 6 m2. Incendiul a fost localizat de populație, iar intervenția pompierilor a fost solicitată pentru lichidarea finală a acestuia. În timpul misiunii de stingere, salvatorii au depistat cadavrul parțial carbonizat a unui bărbat în vârstă de 66 de ani. Circumstanțele cazului se stabilesc.

Al doilea caz s-a produs în orașul Hîncești, pe strada Nicolaie Milescu Spătaru nr.7a. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat în seara zilei de ieri, la ora 23:01. Aici, pompierii IGSU au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, care a avut loc într-o o casă de locuit. Focul a distrus bunuri materiale din două camere și acoperișul în totalitate. Pe parcursul intervenției, din interiorul locuinței a fost evacuat proprietarul inconștient, fără arsuri pe suprafața corpului. Ulterior de către angajații Serveiciului Asistență Medicală Urgentă prezenți la fața locului, s-a constatat decesul bărbatului în vârstă de 60 de ani.

Cauza și circumstanțele producerii incendiilui urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.

Pentru evitarea producerii incendiilor, dar și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, cetățenii sunt rugați să fie responsabili, să respecte normele de exploatare a sobelor și instalațiilor de încălzit locuințele. Astfel, pompierii IGSU recomandă ca înaintea utilizării, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase, iar în caz de depistare a unor defecțiuni, urmează a fi înlăturate imediat. Totodată, salvatorii îndeamnă populația să nu aprindă focul în sobe cu lichide inflamabile, cum ar fi benzină, sau alte substanțe periculoase. Mai mult, oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze bunuri în apropierea acestora și să nu obtureze canalele de ventilare, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii IGSU au intervenit în 24 situații de risc, iar de la începutul anului 2023 în Republica Moldova au fost înregistrate 61 de incendii soldate cu decesul a 6 persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata