DR VEST: șapte documente falsificate, descoperite în weekend

0

Falsificarea a cinci documente românești și două permise de conducere ucrainene, este motivul cercetării a șase tineri. Cazurile au fost consemnate la sfârșitul săptămânii trecute, de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest.

Patru dintre cei documentați sunt cetățeni ai Republicii Moldova și toți s-au prezentat în calitate de pasageri la rutele ce se deplasau spre Germania. Incidentele au avut loc în punctul de trecere a frontierei Leușeni, iar conaționalii fiind identificați cu acte falsificate în cadrul controlului de nivelul II. În declarații, persoanele recunosc că și-au perfectat ilegal, contra unor sume bănești, acte românești – trei cărți de identitate, un permis de conducere și un certificat de pregătire profesională a conducătorului auto. 

Alte două persoane documentate pentru fals în acte oficiale sunt cetățeni ai Ucrainei. Bărbații au fost depistați în fluxul de călători din punctul de trecere a frontierei Sculeni. Unul dintre ei pleca la București, iar al doilea – în Cehia. Asupra ambilor bărbați, polițiștii de frontieră au descoperit permise de conducere ucrainene falsificate. La fel, actele cu pricina au fost cumpărate contra unor sume de bani.

În continuare cercetările sunt desfășurate sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor. Actele falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata