Dumitru Robu în vizorul procurorilor anticorupție

0

Procurorul general interimar, Dumitru Robu a ajuns în vizorul Procuraturii Anticorupție. Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat, în cadrul ședinței de astăzi, pe Vasile Plevan, procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție, care va examina aspectele unor pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general, Dumitru Robu, invocate de avocatul procurorul Ruslan Popov, Igor Hlopețchi. 

O sesizare în acest sens a fost depusă la CSP și de însuși Dumitru Robu, în calitate de cetățean de rând. Acesta solicită examinarea imaginilor video apărute în spațiul public în data de 18 noiembrie, care îl au drept protagonist pe șeful interimar al PG, în timp ce numără o sumă de bani, în valută euro.

În legătură cu aceste circumstanțe, el a solicitat delegarea unui procuror care să examineze toate circumstanțele.

Pe marginea acelorași imagini video, a depus o sesizare la CSP și activistul Veaceslav Valico.  CSP a desemnat-o pe procurora Ina Frunza-Bargan sa examineze adresarea acestuia.

Membrii CSP au decis comasarea celor două sesizări și l-au desemnat pe procurorul anticorupție, Vasile Plevan care urmează să examineze toate aspectele invocate pe marginea acestui caz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata