După ce au subjugat instituțiile de drept, Guvernarea PAS încearcă să pună gheara pe instituțiile Culturale. Ceban: Mai mulți directori, aruncați în drum

0

Cei din PAS încercă să acapareze și lumea de Cultură din capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, mai mulți directori de Teatre și Agenții au fost dați afară. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

„Vreau să spun că îmi pare foarte rău că se întâmplă multe alte lucruri conexe. Am zis că s-au întâmplat evenimente diferite ieri. Am urmărit protestul de ieri de la Teatrul Cehov, unde directorul Constantin Haret fiind din dinastia oamenilor de cultură, a fost aruncat în stradă de „oamenii buni” și toată cohorta de la PAS.

Îmi pare rău de directorul interimar de la Agenția Relații Interetnice, care a fost dat afară, pentru că a organizat Festivalul Etniilor, împreună cu Primăria Chișinău. Un festival organizat de 30 de ani.

Între timp aflăm că Directorul Teatrului de Operă și Balet, Ion Grosu, cu care nu am cea mai bună relație. A trebuie să împărțim scuarul teatrului sau pe unele evenimente nu ne-am înțeles. Dar ca și profesionist, este o persoană de valoare, inteligentă. Acum, a fost aruncat și el în stradă”, a punctat Ceban.

Edilul spune că sunt zvonuri că și directorul Palatului Național a fost demis. „Nu am confirmările finale, dar dacă aceste lucruri corespund realității, este foarte grav. După ce au subjugat instituțiile statului de drept SIS, CNA, Procuratura Generală, TRM, au început să subjuge și instituțiile culturale. Asta ni se întâmplă nouă, centrul capitalei, oameni noștri”, a conchis Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata