După Ursula von der Leyen și Cancelarul german spune că aderarea la UE a Georgiei, Moldovei și Ucrainei nu este o problemă care ar trebui pusă acum

0

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că aderarea la Uniunea Europeană a Georgiei, Moldovei și Ucrainei nu este o problemă care ar trebui pusă acum.

“Trebuie să înțelegem foarte clar că acest lucru, desigur, are condiții prealabile, dar acum, cred că, aceasta nu este întrebarea care poate fi discutată. Trebuie să prevenim războiul, adică să depășim – este deja în curs, dar să avem grijă pentru a preveni o escaladare, trebuie să facem tot posibilul pentru ca perspectivele de dezvoltare a Ucrainei… să fie bune, ca țara să nu fie complet distrusă și să nu moară milioane de oameni”, a spus Scholz, într-un interviu acordat canalului de televiziune ZDF.

Amintim că și Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen nu a oferit un răspuns clar, când cele trei țări vor putea adera la UE.

“La ora actuală ne axăm eforturile asupra războiului”, a declarat Președintele Comisiei Europene, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la București.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata