Echipa MAN prezintă planurile pentru Băcioi

0

Noi proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii sunt anunțate pentru Băcioi și pentru satele din componența comunei. Liderul MAN, Ion Ceban, a prezentat astăzi echipa formațiunii pentru consiliul local, condusă de Sergiu Bușmachiu.

Echipa MAN din Băcioi, susținută de liderul formațiunii, Ion Ceban, este gata să pună umărul pentru a multiplica proiectele din comună. Astfel, pentru următorii patru ani urmează să fie reabilitate mai multe drumuri locale. Este vorba despre străzile Păcii și Aerodromului din Băcioi, străzile Sf. Ilie și Vitalie Pavaluc din satul Străisteni străzile Iu. Gagarin și Păcii din satul Brăila. Va fi construită o nouă bandă pe tronsonul de drum tronsonul de drum: str. Băcioii Noi – intersecția str. Nucarilor până la bd. Dacia din Capitală. De asemenea, va fi asigurat un transport public mai accesibil, inclusiv transport local care să asigure legătura dintre suburbie cu rutele municipale de autobuz și troleibuz.

Echipa MAN anunță și inițierea construcției rețelelor de canalizare în satul Brăila și finalizarea lucrărilor de construcție a canalizării din comuna Băcioi, construcția canalizării pluviale pe strada Independenței și proiectarea și instalarea panourilor fotovoltaice și altor surse de energie regenerabilă la instituțiile sociale din comună: grădinițe, școli, centrul de sănătate.

Amintim, în ultimii ani municipalitatea a alocat surse bugetare pentru realizarea unui șir de proiecte de infrastructură, din domeniul educațional și altele.

”Am reușit, împreună cu administrația locală, să construim pentru copiii din Brăila o grădiniță de la zero. Am susținut, de asemenea, dotarea acestei grădinițe cu mobilier și materiale didactice. Am investit în redeschiderea, în anul 2021, după o perioadă de aproape trei decenii de sistare a activității, a Grădiniței 140. Tot aici, cu suportul nostru urmează să fie construit un teren de sport. Am cofinanțat proiectul de construcție a unei anexe, reparația acoperișului, a fațadei și izolarea termică a sediului vechi al Grădiniței nr. 171. Am fost parteneri de investiții la proiectul de schimbare a acoperișului, reparația și izolarea termică a fațadei Grădiniței nr. 101”, a declarat liderul MAN, Ion Ceban.

Investiții au fost făcute și în instituțiile școlare. Astfel, la Școala primară nr. 1 a fost realizat proiectul privind reparația capitală a acoperișului instituției de învățământ, la Gimnaziul nr. 102 din Brăila a fost schimbat acoperișul instituției, reparată fațada și clădirea izolată termică, urmează pavarea aleilor de pe teritoriul instituției, iar la Liceul ”Grigore Vieru” au fost făcute investiții în lucrările de pavare a curții și de renovare a sistemului de încălzire.

Un alt proiect ambițios a fost reabilitarea drumului de acces către Băcioi. Traseul asfaltat se întinde pe o lungime de 3 km și face legătura dintre bulevardul Dacia din Capitală și strada Băcioii Noi. Proiectul a inclus și trasarea marcajului și instalarea indicatoarelor rutiere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata