Echipa prezidențială discută parteneriatul moldo-german în combaterea dezinformării și asigurarea securității informaționale

0

Echipa prezidențială a discutat despre eforturile comune în contracararea dezinformării cu partenerii germani, în contextul creării Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

Șeful de cabinet al Președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel și consiliera pentru afaceri externe și comunicare strategică, Olga Roșca, au avut o întrevedere cu Excelența Sa, Margret Uebber, Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Claudia Hermes, Directoarea de țară a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și managera de proiect, Martina Karaparusheva. Discuțiile au avut loc în contextul lansării unui nou proiect al GIZ în Moldova – ,,Info Trust Alliance”, finanțat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe.

În contextul provocărilor de securitate din regiune și a atacurilor hibride asupra Republicii Moldova, proiectul ,,Info Trust Alliance” va sprijini instituțiile partenere la asigurarea securității informaționale a cetățenilor. În cadrul discuțiilor, a fost reiterat faptul că acest nou angajament reafirmă parteneriatul moldo-german puternic și viziunea comună pentru o Moldova mai rezistentă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata