Edilul capitalei a depus flori la Complexul memorial „Eternitate”

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la ceremonia de depunere de flori la Complexul memorial „Eternitate”, în memoria celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Edilul a transmis un mesaj de recunoștință și respect față de veteranii care mai sunt în viață și a subliniat importanța păstrării memoriei istorice.

„Este de datoria noastră să ținem minte trecutul și să nu mai avem niciodată astfel de orori. Istoriile de viață din război, ni le-au povestit chiar bunicii, rudele, sau cunoscuții noștri care au fost martori implicați ale acelor timpuri. Nu putem uita de acele evenimente când milioane de oameni și-au pierdut viața. Datele statistice spun că 650 de mii de oameni din Moldova au murit în acest război crâncen”, a scris Ion Ceban.

Primarul a menționat că Primăria Chișinău a organizat o expoziție la Complexul „Eternitate”, intitulată „Prin prisma evenimentelor și personalităților”, unde pot fi văzute documente vechi, fotografii și obiecte personale ale unor persoane care au luptat în război. El a îndemnat cetățenii să viziteze expoziția și să afle mai multe despre istoria țării lor.

„Despre istoriile de viață a unor persoane care au luptat și anumite evenimente păstrate în arhivă, precum și documente vechi, le veți găsi la expoziția organizată de Primăria Chișinău: „Prin prisma evenimentelor și personalităților” la Complexul “Eternitate”. Vă invit să vizitați expoziția și să cunoașteți mai bine istoria noastră”, a adăugat Ion Ceban.

Edilul a spus că el vine în fiecare an cu familia să depună flori la monument și că fiecare are dreptul să comemoreze după propria conștiință, fără a face politică.

„În fiecare an venim cu familia și depunem flori. Fiecare alege cum crede că este corect să procedeze și nu este momentul să facem politică. Eu cred că este corect să comemorăm și să privim demni spre viitor”, a conchis Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata