Edilul capitalei a solicitat ca Guvernul să împartă tonele de donații primite, din partea altor state

0

Primarul general Ion Ceban cere Guvernului să împartă tonele de donații primite, din partea altor state. Edilul afirmă că municipalitatea este gata să ofere teren, unde să aibă loc aceste donații.

„Referitor la depozitului care este în gestiunea voluntarilor. Acolo este o evidență strictă din primele zile. Acolo a fost ajutoare de la persoanele fizice, de la Horeca și mulți alții. Ajutoarele au fost repartizate tuturor centrelor, care sunt în gestiunea noastră sau cu care facem parteneriat pe teritoriul municipiul Chișinău. Au fost trei nivele de intervenție, primele 2 a fost să asigurăm cu necesități din aceste depozite pentru toți cei aflați în mun. Chișinău. Pe lângă aceasta am avut solicitări din teritoriu și am trimis ajutoare acolo. Curând o să fie disponibil și portalul informațional, unde se va vedea totul acolo.

Totodată, așa cum la Guvern s-a impus un fel de interdicție de a primi ajutoare decât la centrală, adică APL-urile nu au proceduri simplificate pentru recepționarea ajutoarelor. Sunt diferiți parteneri care vor să doneze diferite produse către primării, solicităm și insistăm la Guvern, ca din acele ajutoare multiple, sunt TIR-uri, tone de ajutoare, să fie deschise puncte de distribuție puncte pentru persoanelor fizice refugiate. Nu trebuie nimic să dea Primăriilor, dar persoanelor refugiate. Presiunea pe Primăria Chișinău este foarte mare, 13 mii de persoane au trecut doar prin centrul Moldexpo. Rog în continuare ca mass-media să nu denigreze efortul voluntarilor. Ei sunt în teren 24/24. Guvernul să deschidă puncte de distribuție a necesităților. Poftim, deschideți acolo unde este nevoie. Noi dăm locațiile, dacă este nevoie. Trebuie în Scuarul Catedralei, să fie în acolo”, conchis Ceban.

Amintim că pe teritoriul mun. Chișinău sunt 44 de centre de cazare a refugiaților.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata