Edilul capitalei: Am luat decizia de a crea Centrul de cultură și artă „Ion și Doina Aldea Teodorovici”

Chisinau, the capital city of the Republic of Moldova. Aerial view of the central park, from drone. Chisinau is the name of the city}
0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat astăzi că, în curând, în capitală va fi creat Centrul de cultură și artă „Ion și Doina Alde日本藤素 a Teodorovici”.

„Mă bucur să anunț că, în urma consultărilor cu familia Teodorovici, am luat decizia de a crea Centrul de cultură și artă „Ion și Doina Aldea Teodorovici”. Acest centru va fi un spațiu dedicat valorificării și promovării creației celor doi mari artiști ai neamului nostru”, a declarat Ceban.

Edificiul în care va fi amplasată viitoarea instituție culturală se află pe strada Alexei Mateevici, 77, în vecinătatea monumentului regretaților artiști Doina și Ion Aldea Teodorovici, la intrarea în Parcul „Valea Morilor”.

„Centrul va fi în gestiunea Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural și va avea ca scop principal organizarea de evenimente culturale, lansări de carte, albume, expoziții și alte activități dedicate creației Doinei și lui Ion Aldea Teodorovici”, a spus Ceban.

De asemenea, familia Teodorovici va pune la dispoziția viitorului Centru partituri, obiecte personale, costume scenice, instrumente, accesorii și alte obiecte care pot fi parte componentă a unui spațiu muzeistic.

„Vă mulțumesc familiei Teodorovici pentru gestul de a pune la dispoziția noastră aceste obiecte de valoare, care vor contribui la păstrarea și promovarea moștenirii artistice a celor doi mari artiști”, a declarat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata