Edilul capitalei: Cifre foarte mari la capitolul refugiați si presiune continuă pe echipa Primăriei Chișinau

0

Cifre foarte mari la capitolul refugiați si presiune continua pe echipa Primăriei Chisinau si toti cei implicați. Primarul general, Ion Ceban a vorbit in cadrul ședinței operative organizate la Moldexpo, despre situația la zi in ce privește gestionarea crizei cu persoanele venite din Ucraina.

“În continuare cea mai mare presiune rămâne pe Chișinău. Doar prin Moldexpo în aceste zile au trecut 12800 de persoane, dintre care 7900 cu cetățenie ucraineană. Avem multe alte naționalități, avem grijă de toți în mod egal. În această noapte, de aici de la Moldexpo au plecat 8 autobuze. Azi la Moldexpo este declarată zi sanitară, adică curățenia generală. Am eliberat spațiile, i-am dislocat în alte părți, ca să putem interveni cât se poate de prompt”, a menționat edilul capitalei.

În contextul creșterii semnificative a numărului refugiaților dislocați in centrele organizate de municipalitate in acest sens, Ion Ceban a subliniat ca zilele acestea deja au fost identificate si amenajate centre noi, cu toate condițiile necesare pentru dislocarea persoanelor din Ucraina.

“Sâmbătă a fost activat Centrul Oreon, cu 150 de locuri, sala de handbal, Centrul Lukoil, aici, în următoarele zile va primi câteva sute de persoane. Mai pregătim câteva săli. Aici, la Moldexpo vom pune prioritatea pe copii, mame, persoane cu vârstă înaintată, etc. Avem mai multe lecții pe care le-am învățat în această perioadă” a menționat primarul general.

Edilul capitalei a ținut sa adreseze mulțumiri celor implicați in buna gestionare a crizei, Primăriei Chisinau, voluntarilor, partenerilor, agenților economici si oamenilor care nu au rămas indiferenti.

“Vreau să vă spun că sunt foarte mândru de echipa din care fac parte, dar și de cei sute de voluntari care 24/24 de ore s-au dedicat pentru a gestiona a această criză a refugiaților. Avem o colaborare cu autoritățile centrale, cu privire la Manejul Atletic și sala de sport de la Ciorescu. Asta ne-a făcut în aceste zile ca nicio persoană să nu rămână fără acoperiș”, a conchis edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata