Edilul capitalei: În Scuarul Catedralei Mitropolitane a fost conectat, aseară, iluminatul modern

0

În seara de 25 ianuarie, în Scuarul Catedralei ”Nașterea Domnului”, aflat în plină reabilitare, a fost conectat iluminatul modernizat. La această etapă, în grădina publică sunt desfășurate și lucrări de renovare a rețelelor inginerești și celor edilitare, de instalare a sistemului de irigare și de instalare a sistemului de supraveghere video. Din cauza condițiilor climatice, însă, lucrările sunt sistate.

”Banii pentru reparația parcului sunt din bugetul municipal, iar o parte din sumă este oferită donație de Consiliul Județean Buzău, în baza Acordului de cooperare semnat de Primăria Municipiului Chișinău și Consiliul Județean Buzău din România. Vă amintesc, Scuarul Catedralei nu a fost reabilitat niciodată. Din păcate, parcul din inima capitalei a fost lăsat de izbeliște mulți ani. A fost nevoie de timp pentru a bate la toate ușile ministerului Culturii pentru a ne permite reabilitarea”, a scris edilul Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Amintim că, toamna trecută, când au început lucrările propriu-zise, au fost modernizate havuzurile, ce vor fi conectate primăvara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata