EDITORIAL // Falsul patriotism – ultima linie de apărare PAS

0

Pentru menținerea puterii Maia Sandu și PAS au organizat, începând cu preluarea controlului absolut asupra instituțiilor de stat, trei linii de apărare, primele două dintre care au cedat deja.

Prima și cea mai slabă linie de apărare a fost propaganda viitorului luminos al Moldovei în sânul familiei europene. Această fortificație a început să dea breșe serioase, după ce Maia Sandu a pornit să mâzgălească în cele mai importante capitale europene documente de doi bani, privind recunoașterea permiselor de conducere ale moldovenilor pe șoselele franceze și dreptul de a culege căpșune în landurile germane. Obținerea statutului de țară membră a UE părea cea mai tare redută, dar a căzut și ea lamentabil, pentru că a însemnat, în fapt, un blat: am îmbrăcat masca de membru intrînd pe cocoașa statului ucrainean, care încerca din răsputeri să ne scuture.

A doua linie de apărare a fost inspirată la fel din puțul ingineriei politice occidentale. Odată cu declanșarea crizelor de tot felul și performanței de a avea cea mai înaltă cotă a inflației din această parte a globului, Maia Sandu și PAS au jurat, că Europa nu ne va lăsa să murim de frig și foame! Și asta nu din considerente umanitare, desigur, ci pentru că ne justificăm pe deplin menirea: servim drept coridor sanitar la frontiera războiului dintre Vest și Est. Vizita Ursulei von der Leyen era așteptată în Moldova ca a doua venire a lui Cristos. În loc de mîntuire, însă, ni s-a promis a patra parte din necesitățile energetice, declarate recent de ministrul de externe Popescu la Paris. Și asta ne va veni, dacă va veni, la anul, în plină criză umanitară.

Maia Sandu a fost nevoită să înjghebe ultima linie de apărare în fața presiunilor cetățenilor îngălbeniți de propaganda PAS, lipsa de pîine și căldură. Povestea se numește “hoții se rup la putere”. Deci în al doisprezecelea ceas în planul de protectie a elitei a apărut pe față și elementul central, care trebuie salvat cu orice preț – puterea… În primul rînd, nici o instanță nu a identificat criminali în rândul politicienilor de azi prin verdict judecătoresc. În rândul doi, singurul “hoț”, care a ridicat lumea în apărarea drepturilor politice și economice, poate obține în viitorul parlament cu 2-3 voturi mai mult, ori mai puțin decât modesta roadă proorocită de Casele de sondaje. În al treilea rînd, “infractorii” fug nu atît de justiția moldovenească, cît de procurorii PAS-ului și prostia guvernării.

Zilele acestea s-a rupt și ultima linie de apărare a celor mai bicisnici și mai slabi de înger guvernanți din istoria Moldovei. Cetățenii au primit o confirmare în scris a ceea ce se bănuia demult, că suntem guvernați de niște escroci. Din conturile sparte ale telefoanelor ministrului de justiție și altor oficiali curge ca dintr-o țeavă de canalizare murdăria acestei guvernări, care înseamnă concursuri aranjate în justiție, manipularea presei, îmbogățire ilicită și vânzarea interesului național. Maia Sandu și PAS au mizat din nou pe o șansă falsă: populația trebuia să se lase convinsă, că rușii, care duc poate ultimul război pentru existența lor, n-au cu ce se ocupa altceva, decât să-l aducă la putere în Chișinău pe Vlad Plahotniuc, cel care a fost salvat de ambasadorul american în 2019 de la răzbunarea serviciilor secrete rusești.

Autor: Valeriu Reniță

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata