Elveția impune sancțiuni pentru cinci cetățeni din Moldova

0

La 28 iunie 2023, Consiliul Federal al Elveției a adoptat sancțiuni ce vizează cinci cetățeni moldoveni. Argumentul hotărârii invocă „tentative de destabilizare în R. Moldova”.

Cei cinci au interdicție de intrare și tranzit prin Eleveția, iar bunurile din această țară vor fi înghețate. „Elveția susține astfel sancțiunile impuse de UE la cererea Moldovei din cauza intensificării acțiunilor de destabilizare în această țară de la începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei”, notează Consiliul Federal, transmite democracy.md cu referire la agora.md.

Consiliul Federal al Elveției a adoptat sancțiuni financiare și restricții de călătorie împotriva a cinci persoane din R. Moldova. Printre aceștia sunt oameni de afaceri și politicieni care „au participat la acte de subminare a suveranității și independenței Republicii Moldova”. 

La modul practic, măsurile aplicate de Elveția prevăd înghețarea bunurilor și resurselor economice ale acestor persoane și interzicerea intrării și tranzitului prin Elveția. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata