Episcopul de Bălți și Fălești sancționat pentru instigare la discriminare împotriva comunității LGBTQI+

0

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, a fost obligat de Judecătoria Chișinău, sediul central, să achite prejudicii morale în folosul a doi membri ai comunității LGBTQI+ pentru instigare la discriminare pe criteriul orientării sexuale.

Acesta va trebui să achite câte 10.000 de lei fiecărui reclamant. Se întâmplă la doi ani distanță de la niște declarații homofobe pe care Marchel le-a făcut înainte de Marșul Pride din 2022.

Potrivit celor de la Genderdoc-M, totul s-a întâmplat în iunie 2022, atunci când episcopul a publicat o înregistrare pe YouTube cu o adresare către creștini şi în care critica comunitatea LGBTQI+. De asemenea, reprezentanţii Genderdoc-M afirmă că Marchel i-ar fi numit sodomiţi, rătăciţi şi păcătoşi şi ar fi catalogat Marşul Pride drept un „marş al ruşinii”.

În urma afirmaţiilor, Marchel a fost acţionat în judecată de către doi membri ai comunităţii LGBTQI+, fiind acuzat de instigare la discriminare pe criteriul orientării sexuale. Astfel, după doi ani, instanţa s-a pronunţat şi a decis în luna iunie 2024 ca episcopul Marchel să achite prejudiciul moral și să compenseze cheltuielile de judecată.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata