Expert // Ceban are o influență bună în rândul contestatarilor integrării în UE a R. Moldova

0

Ceban a devenit, indiscutabil, un politician de perspectivă în ochii Occidentului. O spune politologul Ian Lisnevschi, care a amintit în una din postările sale de pe Telegram că primarul capitalei a devenit o amenințare directă pentru partidul de guvernare.

Odată cu migrarea către segmentul centru-dreapta, Ion Ceban a început să fie privit cu mai mult interes de către Occident, spune politologul.

„Liderul MAN poate atrage după el electoratul de dreapta indecis, folosind discursul care promovează calea eurointegrării. Mai mult, din rapoartele experților desprindem și concluzia că Ceban are o influență bună și în rândul contestatarilor integrării în UE a Republicii Moldova”.

Potrivit rapoartelor publicate lunar de Ian Lisnevschi, Ion Ceban se află în topul politicienilor capabili să asigure securitatea cetățenilor.

„Subiectul înarmării și cel al investițiilor în armată nu au dat rezultatul dorit și, respectiv, nu au influențat cu nimic asupra stării tensionate în care se află societatea (potrivit datelor Intellect Group, 71,9 % dintre cetățeni se află într-o stare tensionată). Ba în unele cazuri, din contra, a fost obținut efectul invers”.

Totodată, datele prezentate de către experții occidentali în cadrul proiectul Rating Politic, realizat de Intellect Group mai arată că organizarea de către partidul de la guvernare a protestului în susținerea integrării europene nu este decât o manevră de a-și atribui statutul de singura forță politică capabilă să mențină actualul curs de politică externă.

„Planul de lichidare politică a lui Ivan Ceban intră într-o nouă fază. Strategia mai conține acțiuni de dezinformare împotriva politicianului, despre care am mai scris pe 6 martie și pot fi ușor de urmărit acum în spațiul informațional”, scrie politologul pe pagina sa de Telegram.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata