Facilitarea traficului în Chișinău: Lucrări pentru o nouă bandă de virare la intersecția Socoleni – Calea Orheiului

0

La intersecția străzilor Socoleni și Calea Orheiului au început lucrările pentru construcția unei noi benzi suplimentare de virare. Obiectivul principal este facilitarea tranzitului autovehiculelor care fac virajul de pe strada Socoleni spre dreapta, încadrându-le pe Calea Orheiului în direcția centrului orașului.

”Lucrările planificate includ decaparea solului, amenajarea cu piatră spartă, instalarea bordurilor atât pentru carosabil, cât și pentru trotuar, pavarea zonei pietonale și asfaltarea carosabilului. De asemenea, vor fi realizate acțiuni de amenajare a insulelor de refugiu pentru pietoni în intersecție, mutarea pilonilor de iluminat și modernizarea semafoarelor”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

La începutul anului 2022, au fost efectuate lucrări similare în partea opusă a intersecției, unde a fost construită o bandă adițională de virare de pe Calea Orheiului spre strada Studenților.

Acolo au fost create două insule de refugiu pentru pietoni, iar stația de așteptare de pe strada Studenților a fost reabilitată. În aceeași perioadă, s-a modernizat sistemul de semafoare pe direcția de deplasare Stăuceni, cu schimbarea rețelei subterane de cabluri în întreaga intersecție, înlocuirea semafoarelor vechi cu altele noi de tip LED și transferarea acestora de pe piloni electrici pe console separate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata