Fără careu de 1 septembrie. Autoritățile au interzis festivitațile la începutul noului an școlar

0 1

Careurile dedicate zilei 1 septembrie au fost interzice. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică în contextul ”evoluției nefavorabile a procesului epidemic cu tendință de agravare”.  

Astfel, la data de 1 septembrie, în incinta instituțiilor de învățământ, inclusiv în curți, nu vor fi organizate festivități sau alte evenimente publice dedicate începutului anului de studii 2021-2022.

Comisia a mai decis că instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional tehnic și universitar își vor desfășura activitatea cu prezența fizică a elevilor și studenților.

CNESP a mai recomandat atingerea ratei de vaccinare în rândul persoanelor adulte de cel puțin 95% în fiecare instituție de învățământ, până la 1 octombrie 2021. Până la atingerea nivelului recomandat de vaccinare de 95%, personalul didactic, nedidactic și auxiliar nevaccinat va efectua din cont propriu și prezenta, o dată la 14 zile, rezultatul unui test diagnostic la COVID-19. 

Amintim, la 27 august, de Ziua Independenței, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura Parada militară cu participarea a 1290 de militari din cadrul Ministerului Apărării și colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata