Femeie condamnată la 4 ani cu suspendare pentru jaf într-un magazin de bijuterii din Chișinău

0

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău au obținut o sentință de condamnare în privința unei femei în vârstă de 24 de ani, acuzată de jaf.

Potrivit învinuirii înaintate, inculpata, la 11 februarie a acestui an, acționând după un plan bine determinat, s-a deghizat cu o perucă blondă cu breton și un chipiu de culoare albă. În aceeași zi, aproximativ la ora 18:44, aflându-se într-un centru comercial din sectorul centru al capitalei, a sustras în mod deschis, dintr-un magazin de bijuterii, un inel confecționat din aur cu diamant de 0,49 carate în valoare de 101 972 lei. După comiterea faptei, inculpata a părăsit locul infracțiunii.

Pe caz, la 27 iunie 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința, iar inculpatei i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de 2 ani.

Inculpata și-a recunoscut vinovăția, iar cauza în privința acesteia s-a examinat în procedură simplificată.

Aceasta a relatat în ședința de judecată că a luat un taxi până la locul faptei, rugându-l pe taximetrist să aștepte cât ea va face niște cumpărături. La magazinul de bijuterii, a solicitat să măsoare un inel, ulterior a solicitat să măsoare și cercei, iar în acest răstimp a ieșit cu inelul care era pe degetul său, a urcat în taxi și a plecat. Inculpata a mărturisit că peste câteva zile și-a dat seama că a greșit, dar nu știa cum să întoarcă inelul. A mai declarat că avea mai multe credite și datorii, nu avea o stabilitate financiară, iar familia nu o putea ajuta. Ulterior, și-a dat seama de gravitatea faptei, iar la întrebarea de ce a păstrat hainele în care a comis fapta, a declarat că intenționa să se deghizeze din nou pentru a returna inelul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata