Femeie condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, pentru șapte episoade de escrocherie

0

Potrivit sentinței Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, din 11 mai 2023, o femeie de 42 de ani, a fost recunoscută vinovată pentru săvârșirea a șapte episoade de escrocherie, stabilindu-i-se o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și a exercita activitate economico-financiară pe un termen de 4 ani.

Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Glodeni i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpata, în perioada anilor 2019 – 2021, cu scopul de dobândire ilicită a bunurilor altei persoane, prin convingerea victimelor să procure în credit telefoane pe numele lor, însă pe care să le predea ei, promițând că va achita rata lunară, a dobândit șase telefoane mobile.

Bunurile primite le vindea unor terțe persoane la un preț mai mic, iar banii îi însușea.

La fel, inculpata, la data de 07 mai 2021, acţionând din interes material, aflându-se într-un apartament din mun.Bălţi, s-a dat drept clarvăzătoare şi, susţinînd că are puteri miraculoase de vindecare, l-a indus în eroare pe un bărbat sub pretextul că îl poate trata pe fratele său, care este invalid. Astfel, a dobândit ilicit suma de 6000 lei.

Inculpata și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata