Femeie condamnată pentru escrocherie: I-a promis că se va căsători cu el, însă după ce l-a înșelat de bani pentru un apartament, s-a făcut că nu îl cunoaște

0

Procuratura municipiului Chișinău continuă lupta cu infracțiunile contra patrimoniului, obținând o nouă sentință de condamnare a unei persoane pentru comiterea infracțiunii de escrocherie, săvârșită în proporții deosebit de mari (art. 190 alin.(5) Codul penal). 

Potrivit unei sentințe, recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpata, în vârstă de 37 de ani, originară din capitală, a fost condamnată la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 8 ani, cu privarea de dreptul de a exercita activități legate de gestionarea mijloacelor financiare pe un termen de 5 ani. 

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatei, în beneficiul părții vătămate, a mijloacelor bănești în sumă de 1 480 831,30 lei în contul reparării prejudiciului material cauzat prin infracțiune, și mijloacelor bănești în sumă de 10 000 lei, în contul reparării prejudiciului moral.

Inculpata a pledat nevinovată. Aceasta beneficiază de prezumția nevinovăției, până la rămânerea definitivă a sentinței.

Potrivit acuzațiilor formulate de procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, inculpata, în luna martie 2017, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul încheierii pe viitor a unei căsătorii cu un bărbat în vârstă de 47 de ani, a dobândit de la ultimul, bani pentru procurarea unui apartament într-un bloc nou, situat în sectorul Botanica din mun. Chișinău în valoare de 60.000 euro, conform ratei BNM constituind 1.269.588.00 lei, și mijloace bănești în sumă de 9000 de euro. Între timp, bărbatul se afla peste hotare și nu putea înregistra apartamentul pe numele său, astfel stabilind verbal cu femeia, ca ulterior, apartamentul să fie transferat pe numele lui. 

Din declarațiile părții vătămate, după încheierea tranzacției și înscrierea apartamentului pe numele inculpatei, aceasta a întrerupt legătura cu bărbatul, i-a blocat numărul de telefon, iar în cadrul audierilor într-un litigiu civil, a declarat că practic nu îl cunoaște. Anterior, au avut o relație de aproximativ 2 ani, în care acesta o susținea financiar pe ea și copilul ei, ajutând-o să își construiască și o afacere, suportând cheltuieli pentru chirie și alte necesități.  

Procuratura Republicii Moldova reafirmă determinarea sa de a combate infracționalitatea în toate formele sale și de a asigura că cei vinovați vor fi trași la răspundere, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata