Fermieri români, atacați cu cuțitele de transportatorii ucraineni

0

Câțiva dintre fermierii care protestau în județul Brăila, au fost atacați de doi transportatori de origine ucraineană. Incidentul s-a petrecut când fermierii români au ieșit cu peste 200 de utilaje pe centura Brăilei. Un tractor și un microbuz de persoane au ieșit de pe carosabil, iar mai mulți agricultori au fost amenințai cu cuțitele de ucraineni, până la sosirea oamenilor legii. Transportatorii de origine ucraineană au rămas fără permise în urma gestului lor.

Un grav incident s-a petrecut, sâmbătă – 13 ianuarie, când fermierii au blocat parțial centura Brăilei, pe sensul de mers Focșani-Baldovinești. Câțiva agricultori au fost amenințați cu cuțitele de doi șoferi ucraineni, enervați de faptul că întreaga coloană de utilaje mergea încet.

Aceștia au depășit utilajele fermierilor, iar când de pe contrasens au venit alte vehicule, cei doi au forțat ieșirea din decor a unui tractor și a unui microbuz de persoane. Ulterior au coborât cu cuțitele la fermierii români, a relatat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, fermierul brăilean, Sică Gorgan.

”Am protestat cu utilajele, eu eram în spate și am văzut că au intrat pe contrasens două Tir-uri care nu aveau numere românești. Au forțat și au scos practic de pe șosea un tractor aflat pe avarii și un microbuz de persoane. Ulterior cei doi au coborât din mașinile lor cu cuțitele la noi. M-am temut pentru viața mea și a colegilor mei când i-am văzut cu cuțitele. Eu am sărit în apărarea colegilor mei, mi-a fost teamă, la ce poți să te gândești când cineva te amenință cu cuțitul. Ghinionul lor a fost că noi toți am fost uniți și i-am blocat. Jandarmeria i-a filmat când erau pe contrasens, dar noi nu am mai filmat pentru că trebuia să ne apărăm”, a spus fermierul brăilean.

Agricultorul a decis să sune la Poliție, iar oamenii legii au apărut imediat la fața locului. Cei doi șoferi agresivi au reușit să scape de arme, însă chiar și așa s-au ales cu permisele suspendate.

”Noi ne îndreptam dinspre Focșani spre Baldovinești, iar la un cunoscut semn din zonă, un fanion, s-a întâmplat incidentul. Eu am coborât și am sunat la Poliție când am văzut că au coborât cu cuțitele. Noi am fost uniți, fermierii cu transportatorii și nu aveau șanse să scape nepedepsiți. Oamenii legii nu le-au făcut dosare penale, dar le-a suspendat permisele de conducere”, a spus fermierul brăilean.

Sică Gorgan a completat că momentan se află alături de alți fermieri în Voluntari, în drum spre București, pentru a se alătura fermierilor care protestează în Capitală.

Sursa: paranteze.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata