Fermierii din R. Moldova ies la protest: Situaţia agricultorilor s-a înrăutăţit şi mai tare

0

Fermierii din Moldova anunţă că vor ieşi la protest marţi, 21 iunie. Asociaţia Forţa Fermierilor anunţă că şedinţa de lucru cu preşedintele Comisiei parlamentare pentru agricultură şi industrie alimentară nu s-a soldat cu niciun rezultat, iar premierul Natalia Gavriliţa nici nu a găsit timp să discute cu reprezentanţii organizaţiei.

„Piața motorinei angro practic nu mai există în Moldova. Prețul la diesel se apropie de 33 lei per litru, iar fertilizanții s-au scumpit până la 24 mii lei per tonă. În mai puțin de un an, prețurile la carburanți au crescut cu aproape 300 %, iar la inputuri cu peste 400 %.

Totodată, mulți agricultori sunt blocați cu stocuri de producție agricolă, în situația interzicerii exportului de grâu și a unei piețe stagnate în urma acțiunilor unui grup îngust de operatori, care importă masiv cereale și floarea soarelui din Ucraina”, se arată în declarația fermierilor, care au precizat că protestul va fi unul local, cu tehnică agricolă scoasă în stradă în mai multe raioane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata