Festivalul „Te salut Chișinău” ia amploare: Primarul Ion Ceban vrea să-l transforme într-o atracție turistică

0

La 587 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului, primarul Ion Ceban a declarat că dorește ca Festivalul “Te salut Chișinău” să devină o carte de vizită pentru capitala Moldovei. El a făcut această afirmație în timpul unei ședințe de la Primărie, remarcând participarea masivă a oamenilor la eveniment.

„Au participat zeci de mii de oameni, locuitori ai capitalei, oaspeți atât din țară cât și de peste hotare care au venit special pentru acest eveniment,” a spus Ceban. “Ne dorim ca Festivalul „Te salut Chișinău” să devină o carte de vizită pentru Capitala noastră, iar acest eveniment să aducă câți mai mulți turiști.”

Edilul a adăugat că pentru a treia oară consecutiv, evenimentele dedicate aniversării Chișinăului au fost centrate în jurul acestui festival, care a oferit în ultimele trei zile un amestec de muzică populară, clasică și pop.

În plus, pe lângă Festivalul „Te salut Chișinău”, primarul a menționat o serie de evenimente culturale care vor avea loc în cursul zilei de astăzi, incl犀利士 usiv lansări de carte, un film documentar și diverse expoziții dedicate orașului Chișinău.

Între acestea, la ora 18:00 va avea loc lansarea cărții „Chișinău prin morile timpului”, semnată de Aliona Grati, iar la ora 21:00, va avea loc lansarea filmului documentar „Biblioteca Municipală ‘B. P. Hadeu’ în universul Chișinăului”.

La holul Primăriei, vor putea fi vizitate o expoziție de carte dedicată filelor de istorie a orașului Chișinău și o expoziție-poster „Cetățeni de Onoare ai Municipiului Chișinău”. În Scuarul „Mihai Eminescu” va fi deschisă expoziția de pictură „Chișinău prin morile timpului”, a autoarei Iraida Ciobanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata