Finita la Comedia în cazul celor 17 mil. Ceban: CSJ obligă Primăria Chișinău să achite banii unor escroci

0

Curtea Supremă de Justiție la data de 22 septembrie 2021 a pus punct în cadrul dosarului celor 17 milioane. Astfel, din decizie rezultă că Primăria municipiului Chișinău este obligată să achite banii Societățiii pe Actiuni „Locuințe Pentru Toți”. De precizat că primarul general Ion Ceban a catalogat această obligație ca fiind un atac raider.

Reamintim că factorii de decizie ai SA „Locuințe Pentru Toți”, la rândul său sunt vizați în cadrul unui dosar penal intentat încă în anul 2010 de către Procuratura municipiului pentru comiterea infracțiunilor de escrocherie și delapidarea averii străine cu cauzarea daunelor în sumă care depășește 80 mln lei.

Necătând la faptul că dosarul penal intentat până în prezent nu are o finalitate, aflându-se în examinare în instanțele judecătorești, tot instanțele judecătorești din RM au constatat că Primăria municipiului Chișinău este obligată să compenseze „venit ratat” companiei SA „Locuințe Pentru Toți” în sumă de 17,1 mln lei.

„Absurditatea situației respective constă în faptul că instanțele au decis că compania a cărei conducerea de fapt nu avea intenția să construiască obiect locativ întrucât în realitate fura banii investitorilor, a suferit prejudiciu sub forma de venit ratat, însă nu din cauză că fura banii dar din cauza Primăriei municipiului Chișinău.

Despre situația respectivă au fost sesizate mai multe instituții de stat inclusiv Președinția, Parlamentul, Guvernul, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate însă situația a rămas neschimbată. În concluzie constatăm cu regret că în povara Primăriei municipiului Chișinău, mai precis din banii locuitorilor municipiului Chișinău, a fost pusă sarcina de a compensa companiei SA „Locuințe Pentru Toți” venit ratat în sumă de 17,1 mln lei”, a declarat Ceban.

Edilul spune că juriștii primăriei au realizat zeci de acțiuni în judecată doar că acestea nu s-au soldat cu nimic, probabil din motiv că din start s-a pus ca scop scoaterea din bugetul municipal cu orice preț a acestor bani de 17 milioane de lei. 

Ceban a mai punctat că  cu acești bani municipalitatea ar fi putut realiza mai multe proiecte de infrastructură.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata